PitShooting 2013 je tady

Pit Shooting je terčové zařízení umožňující podélný pojezd terč do prakticky libovolné vzdálenosti od palebné čáry. Zařízení je tvořeno vozíkem, pojíždějícím na kolejnici, zavěšené na stropě střelnice. Vzhledem k tomu, že kolejnice se skládá z dílů dlouhých 1 m je možné postavit dráhu libovolně dlouhou s krokem 1 m. Nejčastěji se staví dráhy 25 m  a 50 m. Mohou být dráhy kratší. ale i delší, například 100 m.

terčové zařízení

terčová dráha

Vozík samotný má vlastní pohon a je ovládán bezdrátově. Díky tomu může být doplněn řadou dalších funkcí, které u ostatních typů lankových drah nelze použít. Jedná se například o funkci otáčení terče okolo svislé osy, kývání terče a pod.

Vozík si sebou veze vlastní zdroj energie, díky kterému na něm může být nainstalováno osvětlení terče, světelná signalizace pro střelbu, ale hlavně kamera, která snímá terč a přenáší informace o polohách zásahů do řídícího počítače. Informace o zásazích v terči se z řídícího počítače zobrazují na střeleckém terminálu, na kterém střelec může v reálném čase sledovat výsledky své střelby.

Příspěvek byl publikován v rubrice terčové dráhy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář